indebuurt_huis’t Nieuw-Hulzen ligt pal aan de Borkense baan; een opgeheven spoorlijn die nu in het bezit is van Natuurmonumenten. In de bosrijke omgeving laat Natuurmonumenten ‘de natuur de natuur’ en zorgen Galloway-koeien voor de vegetatie. U kunt ’t Nieuw-Hulzen goed gebruiken als startpunt voor wandel- en/of fietstochten, maar ook in de nabije omgeving kunt u al volop genieten van de natuur.

indebuurt_kort_rondjeZo bevelen u graag het ‘ommetje’ aan waarbij u een beeld krijgt van de directe omgeving. U loopt feitelijk met een grote boog om ’t Nieuw-Hulzen heen. Vanaf het huis loopt u naar de Haverkampstegge waar u linksaf gaat, vervolgens bij de eerste kruising opnieuw linksaf de halfverharde Sieverdinkweg in, langs het bos. Aan het einde hiervan gaat u linksaf de onverharde Kienveenweg op. Deze vervolgt u tot bij onze buren (familie Huiskamp) waar u linksaf de klinkerweg (Siebelinkweg) op gaat. Aan het einde linksaf de Haverkampstegge op om via de Hulzer-Willemlaan terug naar het Nieuw-Hulzen te gaan.

indebuurt_reeOm echt te genieten van de natuur moet u tijdens uw verblijf een keer vroeg op staan voor een ochtendwandeling. Het moet gek zijn (beloven kunnen wij het natuurlijk niet) of u treft in de morgendauw ergens een ree of één van de talrijke konijenen die zich ‘s morgens vaak laten zien. Maar het kan ook zijn dat u een ree, konijn of ander dier ziet als u buiten op het terras zit of vanuit uw vakantiehuis naar buiten kijkt.

indebuurt_regenboogBij een wandeling rond het Nieuw-Hulzen krijgt een mooi beeld van de natuur wat soms heel bijzondere plaatjes op kan leveren.