In Winterswijk zijn volop gelegenheden om uit eten te gaan. Een groot aantal restaurants bevinden zich in het centrum anderen in het buitengebied. Alle restaurants zijn goed bereikbaar en vaak te combineren met een fiets of wandeltocht. Op deze pagina vindt u een selectie van de beschikbare restaurants. Het raadzaam om vooraf te informeren of ze open zijn en een tafel voor uw beschikbaar hebben.

In het buitengebied van Winterswijk vindt u o.a.:
Mini-camping Veenemaat
Feitelijk eet u bij onze buren. Lopend of met de fiets aan het einde van de Haverkampstegge kunt u lekker eten. Op het terras kunt u genieten van een hapje of een drankje. En bij slecht weer kunt u onder de gezellige overkapping zitten. Op hun terras kunt u ook terecht als u even wilt bijkomen van een heerlijke fiets- of wandeltocht in onze mooie omgeving. Ook kunt u gebruik maken van onze menukaart met eenvoudige maar smaakvolle gerechten. Voor een ontbijt, lunch en diner kunt u terecht op onze ’Deale’ of bij mooi weer op het terras.

Schnitzel Antoon
U kunt geen bezoek brengen aan Winterswijk, zonder Antoons schnitzels ervaren te hebben. Deze zijn beroemd in de hele Achterhoek en zijn gegarandeerd de beste schnitzel die u ooit heeft gehad. Voor de prijs hoeft u het niet te laten. Alle hoofdgerechten hebben bij Antoon een vaste prijs en heeft u geen zin in schnitzel: de kaart kent uiteraard allerlei andere mogelijkheden met vlees, vis en vegetarisch.
Adresgegevens:
Kobstederweg 13, 7113 AA Winterswijk
Telefoon: 0543-533395
Website: www.schnitzelantoon.nl

Restaurant Café De Lindeboom
Behalve dat de Lindeboom een hotelfunctie heeft bezit het ook een restaurant en een gezellige bar zoals velen al hebben vernomen. Kok Sander doet zijn werk met veel plezier wat zich uit in maaltijden waarbij je proeft dat ze met veel liefde voor het vak bereidt zijn. Mocht u speciale wensen hebben wat betreft het eten dan kunt u dit ten alle tijden aan Sander doorgeven en zal hij daar rekening mee houden. Ook lokaal gezien weten veel mensen De Lindeboom te vinden want zoals de Achterhoeker het zegt: “Doar kö’j good aet’n”.
Adresgegevens:
Kottenseweg 152 7115 AE Winterswijk- Brinkheurne
Telefoon: 0543 – 563 295
Website: www.hoteldelindeboom.net

De Gulle Smid
Een heerlijk kopje koffie in de serre of op het terras is een momentje voor u zelf! Maar dat niet alleen, lees in wat voor prachtige omgeving u terecht komt als u bij ons een hapje komt eten. En vergeet natuurlijk niet onze bootjes, die weer glimmend in het water liggen te stralen! Even lekker een uurtje roeien, of zelfs een langere tocht maken, met “De Gulle Smid-picknickmand”. Dat is echt een aanrader om even helemaal te ontspannen.
Adresgegevens:
Mr. ten Houtenlaan 4 7102 EH Winterswijk
Telefoon: 0543-450286
Website: www.degullesmid.nl

Kaasboerderij en Herberg Harmienehoeve
In het mooiste gedeelte van de achterhoek vlak bij de Duitse grens, bent u te midden van de uitgestrekte en ongerepte natuurgebieden met een prachtig bos-, weide-, en beeklandschappen, hartelijk welkom bij de familie Boeijenk op de Kaasboerderij en Herberg Harmienehoeve op het landgoed “Kulverheide”. Hier wordt sinds 1969 echte Winterswijkse kaas gemaakt die rechtstreeks wordt verkocht in de kaaswinkel. In de herberg kan men terecht voor een goed gevulde pannenkoek, een Achterhoekse vespermoaltied of een uitgebreid ontbijt.
Adresgegevens:
Kulverweg 2-4, 7108 BB Winterswijk – Woold
Telefoon: 0543 – 564 208
Website: www.harmienehoeve.nl

Terwijl u in het centrum van Winterswijk goed kunt eten bij o.a.:
De Revolutie
De Revolutie in Winterswijk is een heerlijke ontmoetingsplaats voor alle denkbare gelegenheden. U kunt er zes dagen per week terecht voor bijvoorbeeld een kopje koffie en een broodje, of ’s avonds voor een verrassend diner met heerlijke wijnen.
Adresgegevens:
Markt 27, 7101 DA Winterswijk
Telefoon: 0543-535600
Website: www.derevolutiewinterswijk.