woning_stegge’t Nieuw-Hulzen ligt aan de Haverkampstegge in de buurtschap Kotten, in de Achterhoekse gemeente Winterswijk. Nadat de gemeente Winterswijk straatnamen invoerde voor het buitengebied kreeg de straat de naam van ’timmerman Haverkamp’ mee, één van de eerste bewoners aan de vroegere zandweg.
De stegge (steegje) doet vermoeden dat het gaat om een kleine straat, maar in werkelijkheid is de Haverkampstegge meer dan een kilometer lang en heeft het voor een groot deel aan beide kanten van de weg bomen. Halverwege kruist de Haverkampstegge de voormalige Borkense spoorbaan. Dit spoor was in het verleden dé transportroute van Nederland naar het Duitse Ruhrgebied. In 1979 is het spoor buiten gebruik genomen en voor een groot deel in handen gekomen van Het Gelders Landschap en Natuurmonumenten. Langs de spoorbaan ligt de Hulzer Willemlaan waaraan ’t Nieuw-Hulzen ligt.

woning_kamerDe woning is in 1921 als boederij gebouwd (zie historie ’t Nieuw-Hulzen). De agrarische functie is door de familie Wilterdink tot 1993 in stand gehouden. Het achterhuis met stal heeft toen plaats gemaakt voor de woning van de derde generatie Wilterdink’s. Het voorhuis is tot 2011 bewoond geweest door (Hulzer) Willem en Willemien Wilterdink. Na het overlijden van Willem kwam het in handen van de kinderen die het na een grondige opknapbeurt als vakantiewoning verhuren.

woning_glasDe woning is van alle gemakken voorzien en biedt ruimte voor maximaal 7 personen. Frisse kleuren en de inrichting zorgen voor een gezellige sfeer en door kleine details is de historie van ’t Nieuw-Hulzen en zijn voormalige bewoners toch bewaard gebleven.
Uiteraard kunt u lekker buiten zitten om te genieten van ruimte en rust. Hiervoor staan tuinstoelen met kussens klaar en om buiten te eten kunt u gebruik maken van de grote tuintafel/bank.